Plm. 1923, Dortmund-Lindenhorst
Op basis van beperkt beschikbare bronnen kan worden vastgesteld dat Julia ten Brink uit Denekamp in de zomer van 1912 met Adolf Löwenhardt is getrouwd. Zij vestigden zich in het pand aan de Lindenhorster Straße 235 dat eigendom was van Hermann Kleeblatt die in het naastgelegen pand (nr. 237) een winkel had. Hermann Kleeblatt was op 12 september 1874 geboren in Lütgeneder, de geboorteplaats van Julia’s moeder Hannchen. Hij was dus een oom van Julia.
In de zomer van 1913 werd Heinz (rechts met pet), de eerste zoon van Julia en Adolf, geboren. Twee weken voor Heinz’ eerste verjaardag werd zijn vader onder de wapenen geroepen. Julia had drie jaar lang de zorg voor haar zoon en (mogelijk met hulp van een knecht) de slagerij. Haar man Adolf keerde in juni 1917 terug uit Lotharingen, 30 procent oorlogsinvalide. Ruim twee jaar later werd hun tweede zoon geboren, Werner (voor zijn moeder, met slagersschort). Beide jongens bezochten de Volksschule, gelegen schuin tegenover het ouderlijk huis, en kregen hier les van Fräulein Ehrlinghaus.
In oktober 1930 overleed Julia’s moeder Hannchen in Denekamp. In die tijd, het begin van de jaren dertig, liep de omzet van de slagerij in Dortmund jaarlijks met zo’n vijfentwintig procent terug en als gevolg van de nazihetze tegen Joodse middenstanders in het voorjaar van 1933 moest ze in augustus van dat jaar aan een ariër worden verkocht. Adolf scharrelde een mager inkomen bij elkaar in het slachthuis van Dortmund. Drie jaar later vluchtten Julia en Adolf naar Nederland.
Voor de voeten van kleine Werner op deze foto liggen sinds februari 2008 twee Stolpersteine. Julia en Adolf overleefden de sjoa niet.
[De identiteit van de jongen links op de trap is onbekend]